Aan tafel met de chef

De blog van Coperto Restobar geeft een kijkje achter de schermen. Van kooktips tot seizoensrecepten, culinaire trends en achtergrondartikelen. Wij delen onze culinaire geheimen graag met onze gasten. Honger naar meer?

Maak kennis met Remco Jansen, chef de cuisine bij Coperto Restobar, het naastgelegen lichte in inspirerende restaurant bij Pillows Grand Hotel Ter Borch.  Al op jonge leeftijd wist Remco dat hij thuishoort in de keuken. Nadat hij zijn kookkunsten mocht laten zien bij verschillende restaurants, waaronder Bib Gourmand-restaurant Intens in Voorst, ging Remco een nieuwe uitdaging aan als chef de cuisine bij Coperto Restobar.

Wat is Coperto?
De kookstijl van Coperto is gebaseerd op de Frans-Italiaanse keuken. Een mengeling van klassiek gemixt met een moderne twist. Coperto betekent letterlijk vertaald ‘volledig bedekt’. Dit omschrijft het concept van het restaurant: van begin tot eind zorgen voor de gast. Van de bediening tot aan het eten. Coperto staat voor hoogwaardige service, kwaliteit en het geven van een ‘home away from home feeling’.

Het wauw-effect
De chef de cuisine en zijn team werken veel met lokale en biologische producten. Daarnaast vindt Remco het erg belangrijk om de smaak in eer te houden. Remco’s kracht ligt in het creëren van het wauw-effect: producten op een bijzondere manier bereiden en presenteren. Dit levert vaak reacties op als: ‘Ik wist niet dat dit van een wortel gemaakt kon worden.’ Het hanteren van zo’n hoge standaard kan een hoge druk met zich meebrengen. De chef de cuisine houdt echter zijn hoofd koel: “Koken is 40% verstand en 60% gevoel. Dan wordt het altijd lekker.”

Toekomstdromen
Het voornaamste doel van de chef-kok: een Bib Gourmand ontvangen, de blijk van waardering van Michelin voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn duidelijke visie en passie hoopt hij dit doel op korte termijn te behalen. Een vermelding in een vakblad als Gault&Millau staat ook hoog op zijn lijst. De chef de cuisine stopt niet met dromen en hoopt in de toekomst nieuwe Pillows Hotels te kunnen helpen met het opstarten op culinair gebied. Voor nu is één ding zeker, Coperto kan nog lang niet zonder Remco en andersom.

Bekijk het menu